Hazitako ametsak, dastatutako momentuak
2025-06-11
Aste honetan, gure Haur Hezkuntzako ikasleek esperientzia berezia eta gozagarria bizi izan dute: beren eskuekin prestatutako entsalada jana ospatu dute, azken hilabeteetan landatutako barazkiekin egina.







Ikasleek hasiera-hasieratik hartu dute parte prozesu osoan. Baratzan letxuga, tomatea eta bestelako osagaiak landatu, ureztatu eta zaindu dituzte, eguneroko zaintza-lanetan arduraz eta ilusioz murgilduz. Orain, uda atarian, uzta jaso eta ikasgela sukalde bihurtu da egun batez.
Goizean, taldeka antolatuta, letxugak jaso, tomateak moztu, arrautzak zuritu eta atuna zein azeitunak gehitu dituzte, guztien artean entsalada goxoa osatuz. Jarduera hau ez da soilik gastronomikoa izan: elkarlana, autonomia, ardura eta sormena landu dituzte haurrak, modu ludiko eta osasungarrian.
Amaitzeko, guztien artean mahaian bildu eta prestatutako entsalada dastatu dute, pozik eta harro, egindako lanaren emaitzaz gozatuz. Giro lasaian, naturarekin eta elikadura osasungarriarekin konektatzeko aukera ederra izan da.